Rotter og andre skadedyr skal bekæmpes

Der findes et utal af skadedyr, men kun 1-2 der er virkelig ubehagelige. Det er hvepse og rotter, som hører til den sidste kategori. Her kan det være nødvendigt at få en rottebekæmper i Ringsted til at komme, hvis du har mistanke om at du har fået uvelkommen besøg.

Du har pligt til at kontakte kommunen og gerne hurtigt, da en lille rottefamilie hurtigt kan udvikle sig til en her koloni på mange hundrede rotter. Alt andet lige sværere at få bugt på mange hundrede rotter end et par stykker. Det er gratis at kontakte kommunen og få en rottebekæmper ud og bekæmpe rotterne.

Hvepse og andre skadedyr

Rotter er det eneste skadedyr der påvirker vores almene sundhed, da de kan sprede sygdomme. Det er derfor de skal bekæmpes hårdt og kontant, hvis de flytter ind. Andre skadedyr kan være ubehagelige, men med mindre du er allergisk over for hvepse eller bliver angrebet af mange, så er de relativt ufarlige.

Det kan være stærkt ubehageligt at finde et hvepsebo og du bør også enten selv fjerne det eller få en skadedyrsbekæmper til at varetage opgaven. 

Af andre skadedyr hvor du har pligt til at give besked er væggelus. Her skal ejer eller boligforeningen have øjeblikkelig besked, så de kan hindre at de spreder sig til resten af opgangen.

De fleste andre skadedyr som mus, fluer, myre og lignende, kan du i langt de fleste tilfælde selv ordne. De er irriterende, men ofte ikke mere. 

Myrer kan du ofte bekæmpe eller få til at flytte ved at sprede kanel, bagepulver blandet med lidt sukker eller appelsinskæller ud. 

Ellers er det bedste du kan gøre er at gøre det mindre attraktivt at flytte ind. Fjern nedfaldsfrugter og sørg for at dit hus og udhuse gennemgåes jævnligt og du får repareret revner og sprækker. Selv de mindste.

Related posts