Må du bruge almindelig maling på badeværelset?

27 February 2020
Camilla Skøtt
Må du bruge almindelig maling på badeværelset?

Vådrumsmaling er sædvanligvis dyrere end almindelig maling, og derfor er der mange, der overvejer, om man kan nøjes med den traditionelle af slagsen og dermed spare lidt penge – det kigger vi på i denne artikel.

Når du skal finde den rette maling til maling af badeværelse, står valget som udgangspunkt mellem vådrumsmaling og almindelig maling – og det er fristende at bruge sidstnævnte, fordi det ikke er helt så dyrt.

Men det er ikke en løsning, du bør ty til.

Badeværelset skal altid males med vådrumsmaling, fordi den type maling er udviklet til rum, hvor der er meget fugtigt. Selve malingen er tilsat en række stoffer, der hæmmer mug og skimmelvækst, der ellers har gode betingelser på badeværelset.

 

 

Få professionel hjælp

Det er et omstændeligt projekt at male badeværelset, fordi der ofte også er en del rengøring, der skal udføres, inden malerarbejdet overhovedet kan gå i gang. Du skal fjerne gamle kalkrester og vaske væggene ned med grundrens. 

Kan du ikke overskue projektet, kan du med fordel bruge en professionel maler. Det koster naturligvis flere penge, men du får ikke bare et mere elegant og professionelt resultat, du får også vejledning og gode råd undervejs, så du sikrer dig, at du vælger den rette maling, glans og farve – og ikke mindst at du vedligeholder væggene korrekt efterfølgende.

Vådrumsmaling i andre rum

Er du i gang med en større renovering af din bolig, er der måske flere rum, som skal males, og her er det vigtigt at huske, at vådrumsmaling ikke kun er forbeholdt badeværelset. Typisk maler man med vådrumsmaling i både bryggers og køkken, hvor der også er høj fugtighed og risiko for, at væggene kommer i kontakt med vandsprøjt.

Vådrumsmaling har desuden den fordel, at den har en stærk overflade, så du lettere kan tørre køkkenvæggen af med en våd klud, når madlavningen har afsat fedtede pletter.

Read more