Lad en dygtig boligadvokat behandle dit skøde

14 April 2020
Astrid Pedersen
Lad en dygtig boligadvokat behandle dit skøde

Står du for at skulle overtage et hus eller en lejlighed – enten ved køb eller ved overdragelse? Så skal du huske at få opdateret det til boligen hørende skøde. Skødet er et ganske centralt dokument for din bolig, men har desværre en tendens til at blive overset.

Derfor har de fleste boligadvokater opdatering og tinglysning af skøde som en fast del af deres boligkøb pakker, således at denne del af proceduren ikke bliver glemt. Har du således valgt at benytte en boligadvokat i forbindelse med handelen eller overdragelsen, kan du roligt regne med, at han eller hun håndterer skødet helt efter bogen. Men har du sprunget boligadvokaten over, bør du være opmærksom på vigtigheden af et aktuelt skøde.

Hvorfor er skødet så vigtigt?

Måske har du ikke overvejet, at skødet skal opdateres og tinglyses i forbindelse med at du får en ny bolig. Især ved overdragelse mellem familie medlemmer, eller i forbindelse med skilsmisse eller samlivs ophør, ses en tendens til at overse skødet. Dette kan få særdeles negative konsekvenser. Skødet er nemlig den eneste officielle og offentligt tilgængelige dokumentation for dit retmæssige ejerskab over boligen.

Alle med internet adgang kan tilgå det til din bolig hørende skøde via tinglysnings registret – en online database over samtlige skøder i Danmark. Dette betyder, at dit tinglyste skøde er den eneste kilde til information omkring boligens ejerforhold. Ejendomsmæglere og låneudbydere benytter tinglysnings registret til at verificere dette ejerforhold – og er det således forrige ejer, som står opført som den aktuelle ejer, kan dette give ham eller hende nogle uretmæssige fordele. For eksempel kan vedkommende optage lån i boligen, eller sælge den videre til anden side, hvis vedkommende er rigtig fræk.

Derfor er det vigtigt, at dit skøde bliver opdateret med de rette oplysninger. Du kan læse mere, og få hjælp til dit skøde, på https://eboligadvokat.dk/ 

Read more