Hvad er forskellen på gulvafslibning og gulvslibning?

31 May 2020
Anders Lundtang Hansen

Du vil formentlig blive overrasket, når du afslører for dig, hvad forskellen på de to begreber er – eller også kommer du bare til at klukgrine af dig selv for at analysere for meget.

For det er faktisk – hold på hat og briller – et udtryk for det samme.

Det ene er bare mere forkortet end det andet, og det kan være kommet af, at man har snakket hurtigere og glemt en stavelse, og så er det blevet en integreret del af sproget i visse områder.

Derfor er der som sådan ikke forskel på de to ting udover navnet, men er man nervøs for, om der skulle være en regionsforskel på beskrivelserne, så kan det være en god idé lige at høre din gulv(af)sliber ad, inden opgaven skal udføres, så man er sikker på, at man taler om det samme.

Som sådan er det ene ord ikke mere korrekt end det andet, da det ofte mere handler om, hvad man foretrækker at sige, og hvert sit firma kan bruge det ene ord fremfor det andet, uden man nødvendigvis vil løfte et øjenbryn over det.

Eksperter i sprog vil måske løfte en finger, men igen vil menigmand nok sagtens forstå, hvad der er tale om.

Man kan måske sige, at hvis man virkelig skal nørde sproget, så er gulvafslibning nok det mest korrekt udtryk frem for gulvslibning, men igen burde der ikke være nogen forskel.

Som sagt bør du høre dig ad, hvis du er bange for, at du får en given service frem for en anden, du havde forventet.

Det vigtigste er jo altid, at man får valgt det rette firma til at udføre den type opgave.

Det kan være svært nok i sig selv at finde frem til det, men det er jo et godt udgangspunkt at have styr på udtrykkene, så man ikke går forbi hinanden.

Read more