Flotte og unikke trægulve med gulvafslibning i Nordsjælland

19 April 2019
Astrid Pedersen
Flotte og unikke trægulve med gulvafslibning i Nordsjælland

Alle, som har fornøjelsen af et hjem udstyret med et sæbebehandlet trægulv, ved, hvor megen pleje og vedligeholdelse, et sådant kræver. Hvis dit sæbebehandlede trægulv skal bevare sin smukke glans og nærmest overjordisk lysende udstårling, skal du på jævnlig basis skure og skrubbe det med særlig hvidpigmenteret sæbe, som plejer og fugter gulvet, samtidig med at den vedligeholder den sæbehinde, som beskytter gulvet mod slitage.

Sæbebehandlede gulve er utroligt smukke, og føjer en ganske særlig dimension og et specielt lys til rummene i dit hus eller i din lejlighed. I hvert fald så længe de fremstår vedligeholdte. Når først slitagen begynder at vise sig i træværkets overflade, vil gulvet nærmest blive en skamplet på boligen i stedet for et aktiv.

Slidte trægulve er grimme trægulve

I et sæbebehandlet gulv vil slitage fremstå med størst mulig tydelighed. De gule plamager, som dannes når solens skarpe UV stråler rammer det ubeskyttede træværk, kaldes solfalming, og gør gulvet træt og mat at se på. De grålige spor, som frem kommer der, hvor gulvet slides allermest, kaldes slidspor, og opstår ned støv og snavs trædes ned i de udtørrede og porøse træfibre. Spildte væsker vil suges ind i træværkets overflade, hvor de vil danne skæmmende pletter og skjolder, som ikke kan fjernes ved almindelig vask.

Alle disse skønhedspletter gør dit gulv ujævnt og grimt at beskue. En øget tendens til dannelse af splinter, ridser og skrammer gør det ubehageligt at betræde. Og til sidst vil du måske føle dig fristet til at lægge et helt nyt gulv – måske endda af et helt andet materiale, som er lettere at holde rent, så som syntetisk klik parket eller epoxy. Men det er faktisk synd, når du med en professionel gulvafslibning kan genskabe dit smukke, lyse gulv, ganske som da det var nylagt.

Bliv klogere på gulvafslibning på gkservice.dk

Read more