Flere måder at lave transport af asfalt på

06 June 2020
Anders Lundtang Hansen

Har du nogensinde tænkt over, hvordan man transportere asfalt?

Hvis ikke, så kan du bare skippe denne artikel, hvis det ikke interesserer dig, ellers kan det være værd at læse videre, hvis du gerne vil få noget viden, du kan blære dig med.

For du har måske godt se – og lugtet – når man lægger ny asfalt, at det næsten er noget, der lige er kommet ud af “ovnen”. Vil det så sige, at det er flydende, mens det bliver transporteret?

Nogle gange gør man det, lidt ligesom man på samme måde skal vende beton rundt i en blander, mens man kører det ud til stedet, det skal lægges, så det ikke størkner.

Men man kan også lave asfalten på stedet, hvis der er mulighed for dette, hvis udlæggelsesstedet ikke er så langt fra der, hvor fabrikken er, eller man på anden vis har mulighed for at lave det på stedet.

Andre gange skal det måske lige blandes sammen med de sidste ingredienser og lægges ud plant, så det kan blive brugt godt – det er den slags, som du kender det, når du ser, at man lægger asfalt ud.

Du kan læse mere om emnet her: https://dsvtransport.dk/om-dsvt/ydelser/asfalt 

Men så er der jo også den anden situation, hvor man skal transportere asfalt: når det gamle lag skal fjernes og bortskaffes.

På visse tidspunkter kan det måske omdannes til noget andet, så det kan bruges igen, for genbrug er jo in.

Men ellers forsøger man at komme af med det, så det ikke ligger i vejen eller er til gene for andre. Man skal jo gerne fjerne det gamle lag, før man kan lægge det nye, for ellers ender man jo med en vej, der bliver virkelig høj.

Her plejer man så at dele det gamle asfalt op i mindre portioner, så det lettere kan være i en lastbil eller i en container.

Read more