Billig gulvafslibning – når dit gulv skal have sit liv tilbage

30 July 2018
Astrid Pedersen
Billig gulvafslibning - når dit gulv skal have sit liv tilbage

Oplever du problemer med at få dit gulv til at se pænt og rent ud, kan det sagtens skyldes, at det er blevet så slidt, at skidt og snavs simpel hen er trådt ned i overfladen. Når den beskyttende hinde af olie, lak, eller sæbe er slidt af, og træværket er helt blottet, bliver det mere modtageligt over for misfarvning, som kan få gulvet til at fremstå nusset og snusket.

Den grålige film, som dækker overfladen, og som ikke er til at skrubbe eller vaske af, uanset hvor ihærdigt man prøver, er simpelt hen støv og snavs, som er trådt ned i træet. Hvis gulvet samtidig er gulligt på de steder, hvor der er mest lysindfald fra vinduer, kan dette skyldes, at solens falmende og blegende stråler har fået tag i træværket. Det blottede og forsvarsløse træ er samtidig meget modtageligt over for spildte væsker, som bare en enkelt dråbe spildt rødvin, saftevand eller kaffe kan danne en grim plet. Og sluttelig vil et slidt trægulv ofte være ubehageligt at gå på i strømpesokker, da splinter fra træet vil hænge i.

Hvordan redder jeg mit slidt trægulv?

Er dit trægulv også skæmmet af splinter, nedtrådt skidt og støv, misfarvninger fra solfalming samt skjolder fra spildte væsker og ridser fra møbler? Så er det på tide at overveje en gulvbehandling. Er dit gulv ekstremt skadet, for eksempel bulnet ud efter en større vandskade, kan en gulvafhøvling eventuelt komme på tale. Men ellers burde det være fuldt tilstrækkeligt med en grundig gulvafslibning.

De fleste typer trægulve kan tåle en gulvafslibning. I modsætning til en gulvafhøvling vil der ved en gulvafslibning kun blive fjernet de øverste to millimeter af gulvet – fuldt tilstrækkeligt til at komme af med de grimme skjolder, misfarvninger, ridser og skrammer. Og med den rette, plejende efterbehandling kan du have glæde af dit smukke trægulv i mange år fremefter.

Læs mere om slibning af gulv på gkservice.dk

Flere Nyheder