Alkoholbehandling med støtte og omsorg i forløbet

15 October 2018
Astrid Pedersen
Alkoholbehandling med støtte og omsorg i forløbet

Er en af dine nærmeste venner, din ægtefælle eller din kæreste faldet i et alkohol misbrug, eller har du en mistanke om, at din kollega eller nabo har slået sig på flasken? Så er det faktisk din medmenneskelige pligt at skride til handling. Du behøver dog ikke at stå alene med denne beslutning – faktisk er det en rigtig god idé at alliere sig med andre mennesker i den nære familie eller bekendtskabskreds (evt. andre naboer eller kolleger), når den svære konfrontation skal udføres. Og samtidig er det vigtigt, at I selv søger den hjælp, I har brug for som pårørende – den efterfølgende proces kan nemlig være mindst lige så opslidende og nedbrydende for jer, som den er for den misbrugsramte.

Få hjælp fra et professionel misbrugscenter, når krisen rammer

Erkendelsen af, at der er et kæmpe problem, kan nemlig slynge den misbrugsramte ud i en livskrise af de helt store. Sorg, skam og vrede kan komme til at fylde rigtig meget. Derfor er det essentielt at have en solid plan for det forløb, som skal følge i hælene på konfrontationen. Dette kan for eksempel bestå i et ophold på et behandlingscenter, hvor den misbrugsramte med hjælp fra certificerede, professionelle behandlere kan komme til hægterne igen, få styr på sit liv, og få de nødvendige redskaber til at genopbygge sin tilværelse, så livet kan gå videre uden afhængighed og misbrug.

Alkoholbehandling i rolige omgivelser

Hos Behandlingscenter Stien kan misbrugsramte af alle typer, fra alle baggrunde og med enhver tænkelig form for bagage modtage omsorgsfuld pleje og terapi med afsæt i Minnesota modellen. De landlige og trygge rammer bidrager til en effektiv heling – her er tid og rum til eftertanke, mens helingen står på. Og de dygtige læger, terapeuter og øvrige behandlings personale sørger for, at der tages hånd om såvel afhængigheden som de dybere liggende årsager hertil.

Læs mere om behandling af alkoholmisbrug på behandlingscenter-stien.dk

Read more